Dieta Atkins – originea dietelor cu conținut scăzut de carbohidrați

Dieta Atkins – originea dietelor cu conținut scăzut de carbohidrați

Dieta Atkins – Abordarea nutrițională Atkins a fost utilizată la nivel național începând cu anii 1960. Cu mult înainte ca dr. Robert Atkins să publice planul său popular de scăzut carbohidrați, pacienții săi au beneficiat de beneficiile dietei Atkins. Dr. Atkins și-a împărțit planul de masă în patru faze: 1. Inducția Prima fază, este concepută

Dieta Atkins – Abordarea nutrițională Atkins a fost utilizată la nivel național începând cu anii 1960. Cu mult înainte ca dr. Robert Atkins să publice planul său popular de scăzut carbohidrați, pacienții săi au beneficiat de beneficiile dietei Atkins.

Dr. Atkins și-a împărțit planul de masă în patru faze:

1. Inducția

Prima fază, este concepută pentru a forța corpul în cetoză, o stare fizică care apare ca răspuns la înfometare. Dieta “ketogenică” este folosită în general în medicină nu numai pentru a trata obezitatea, ci și pentru tratarea unor afecțiuni precum epilepsia și diabetul. În această perioadă de două săptămâni, nu se poate consuma alcool sau cofeină.

2. Pierdere în Greutate în desfășurare

Este îndreptată spre găsirea “nivelului critic de carbohidrați pentru pierdere”. Acest proces implică o creștere a consumului de carbohidrați cu cinci grame pe săptămână, până când persoana este în limita a 10 kilograme de greutate țintă.

3. Pre-întreținere

Este următorul pas. Ca și faza a doua, această fază necesită o creștere a consumului de carbohidrați. Diferența dintre cele două faze fiind că această fază este concepută pentru a găsi “nivelul carbohidraților critici pentru întreținere”.

4. Întreținerea pe întreaga durată a vieții

O fază care intenționează să revigoreze obiceiurile învățate prin planul de dietă, pentru a nu recâștiga greutatea pierdută în timpul regimului alimentar. Dr. Atkins subliniază, de asemenea, utilizarea opțiunii de a reveni la oricare dintre celelalte faze dacă greutatea începe să revină.

Studii recente au comparat Dieta Atkins cu alte diete și au constatat că acesta se situează in top pentru scăderea în greutate pe termen scurt.

Pe termen lung insa se situează ca fiind cel mai scăzut pentru pierderea în greutate

După ce Atkins Nutritionals și-a lansat linia de baruri și mâncăruri dietetice Atkins, revista Forbes Magazine a analizat mai multe diete și a constatat că consumatorul mediu ar plăti până la 80% mai mult în ceea ce privește costurile de alimentație decât persoanele care nu au dietă. Chiar și atunci când se confruntă cu aceste fapte, mulți încă mai lauda dieta Atkins.

Cel mai eficient plan pe termen scurt

Atât New England Journal of Medicine cât și American Journal of Medicine au confirmat faptul că Atkins este încă cel mai eficient plan de dietă publicat pentru pierderea în greutate pe termen scurt. Cu toate acestea, ei recunosc că există un risc mai mare pentru boala coronariană.

Aproape patruzeci de ani mai târziu, dr. Atkins este recunoscut încă pentru abordarea sa în privința pierderii în greutate.

Datorită internetului dieta Atkins nu a fost niciodată mai ușor de accesat.

 

Sfătosu'
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel