5 Efecte secundare negative ale supradozajului macromineral

Macromineralele sunt șapte substanțe nutritive (calciu, clor, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu și sulf) pe care corpul dumneavoastră le cere în cantități relativ mici. Atunci când sunt consumate în cantitățile potrivite, acestea susțin o stare de sănătate optimă. Cu toate acestea, consumul prea mare de oricare dintre cele șapte macrominerale poate avea un impact negativ asupra

Macromineralele sunt șapte substanțe nutritive (calciu, clor, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu și sulf) pe care corpul dumneavoastră le cere în cantități relativ mici. Atunci când sunt consumate în cantitățile potrivite, acestea susțin o stare de sănătate optimă. Cu toate acestea, consumul prea mare de oricare dintre cele șapte macrominerale poate avea un impact negativ asupra corpului dumneavoastră. În acest articol voi discuta cinci dintre efectele adverse ale supradozei macrominerale.

1) CALCIFICAREA TISSUELOR SOFT: – Dacă respectați indemnizația zilnică recomandată (FDA) pentru fosfor, puteți sprijini oasele și dinții puternici, ajutați la activarea vitaminelor din complexul B și multe altele. Cu toate acestea, consumarea unor niveluri extrem de ridicate ale acestui macromineral (4g pe zi sau mai mult) poate anula aceste beneficii și poate duce la calcificarea țesuturilor moi. Aceasta este o condiție în care calciul este depus pe țesuturile moi și organe majore, ceea ce le face să se întărească și le împiedică să funcționeze corect.

2) DEHIDRAȚIE: – Calciul este un alt nutrient care promovează dezvoltarea oaselor și dinților puternici și, de asemenea, menține sângele sănătoasă. Din nefericire, supradoza pe acest macromineral (consumând 3000mg sau mai mult pe zi) vă poate determina să deveniți deshidratată. Deshidratarea are un număr de efecte secundare adverse care includ leziuni articulare, leziuni ale organelor, crampe musculare, sete și slăbiciune.

3) RETENȚIA FLUIDULUI: – Clorura este un macromineral care ajută la menținerea unui echilibru adecvat al fluidelor în interiorul și în exteriorul celulelor, atâta timp cât rămâneți la ADR. Totuși, consumarea prea multă a acestui nutrient poate avea efectul opus și poate face ca celulele corpului să rămână fluide. Acest lucru are un număr de efecte secundare neplacute care includ umflături dureroase și rigiditate.

4) PROBLEME DE INIMA: – Potasiul și sodiul sunt două substanțe nutritive foarte importante atunci când vine vorba de sănătatea inimii. Potasiul vă reglează bătăile inimii, în timp ce sodiul menține bătăile inimii regulate. Din nefericire, supradozajul pe oricare dintre aceste macrominerale contracarează aceste beneficii și poate duce la bătăi neregulate ale inimii și, în cele mai grave cazuri, atacuri de cord.

5) PRESIUNEA HIDRA SLABĂ: – Când nivelurile corecte sunt consumate, clorul și sodiul ajută la menținerea sănătății sângelui prin menținerea tensiunii arteriale și a volumului. Cu toate acestea, consumarea prea mult din oricare dintre ele poate duce la hipertensiune arterială. Tensiunea arterială crescută are un număr de simptome negative și vă poate afecta vasele de sânge și organele vitale.

Când vine vorba de macrominerali există un echilibru între consumul sănătos și supradozaj. Dacă rămâneți la ADR pentru fiecare macromineral enumerat mai jos, atunci ar trebui să găsiți acest echilibru:
– Calciu RDA = 1000mg-1200mg pentru adulți.
– Clorură RDA = 750 mg pentru adulți.
– magneziu RDA = 300mg-400mg pentru adulți.
– Fosfor RDA = 700 mg pentru adulți.
– Cantitate RDA = 4700 mg pentru adulți.
– ADN de sodiu = 1600 mg pentru adulți.
– Sulf RDA = Fără RDA, dar majoritatea surselor sugerează un aport zilnic între 800 mg-1000 mg.

Supradozajul cu macromineral poate avea un efect advers asupra sănătății, dar atunci când este consumat în mod corespunzător, acesta vă susține sănătatea în nenumărate moduri. Sper că acest articol vă ajută să vă bucurați de toate avantajele evitând în același timp simptomele negative.

Sfătosu'
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel